cctv, seguridad perimetral, cámaras de vídeo vigiláncia, sistema de seguridad, Lleida, Reus, Zaragoza, SIC24

Punts claus per la seguretat perimetral

La protecció perimetral va més enllà dels sensors emprats per evitar intrusions en instal·lacions de grans dimensions i ha de tenir en compte totes les característiques de l’espai a protegir i els seus riscos. Per aconseguir una detecció fiable i precisa en grans superfícies, és imprescindible incloure-hi l’analítica de vídeo.

Què volem protegir?

És important identificar les zones amb major risc d’intrusió i poder centrar l’atenció en aquests punts. Per fer-ho, és important diferenciar entre protecció perimetral amb analítica de vídeo i sistemes de CCTV convencional. En el cas de l’analítica de vídeo, les lents estan més tancades i prestem especial atenció a les zones que volem protegir. Així mateix, les càmeres han de posicionar-se a una altura mínima de 3 o 4 metres i evitar zones de cel o exteriors molt llunyanes a l’area protegida.

Seguretat perimetral

Sistemes d’analítica de vídeo

Un sistema de seguretat que inclogui analítica de vídeo permetrà detectar i verificar intrusions en la instal·lació de forma ràpida i intuïtiva gràcies al programari de gestió d’alarmes. Es tracta del sistema més potent per detectar persones, cotxes, animals, etc., i enviar avisos o activar elements dissuasoris de la forma més senzilla. Des dels centres de control es pot verificar en qüestió de segons qualsevol incident, l’operari rep un vídeo de l’alarma que inclou un requadre en el lloc exacte que s’ha activat l’alarma. D’aquesta manera, la verificació és gairebé immediata i es pot actuar sense demora.

La superfície de la instal·lació

Quan el perímetre que es necessita protegir és molt extens, els sistemes tradicionals de seguretat poden ser molt costosos. En aquests casos, l’analítica de vídeo és la millor solució, ja que permet cobrir grans perímetres amb menys recursos i amb màxima eficàcia. Per a una protecció perimetral és important no deixar zones cegues per assegurar una bona detecció. Així doncs, depenent de les distàncies del perímetre, escollirem el tipus de càmera més adient ja sigui tèrmica o dia/nit.

Seguretat perimetral

Manteniment

El manteniment preventiu ha de donar-se en qualsevol instal·lació amb un sistema de seguretat perimetral, fins i tot dissenyar-se i pressupostar en l’estudi del projecte. A més de realitzar un manteniment dels equips, la companyia  ha de realitzar un manteniment de la instal·lació que faciliti la seguretat perimetral per garantir que no existeixen elements que dificulten la visió, com ara vegetació, estat de les voltes metàl·liques, murs, cablejats innecessaris, pals o altres elements.

Recursos adequats

Per garantir la protecció perimetral de qualsevol recinte és imprescindible comptar amb el personal adequat. No només s’han de tenir en compte el nombre d’operaris que destinem, sinó també que hagin rebut la formació adequada per maximitzar l’avantatges que ofereix l’analítica de vídeo. De la mateixa manera, també és aconsellable poder realitzar simulacres periòdics per verificar el bon funcionament del sistema, equips, personal i resposta global, a més de cursos per estar al dia de les últimes novetats en el producte.

A SIC24, estem especialitzats en analítica de vídeo per a la protecció perimetral des de la nostra fundació i oferim solucions per a instal·lacions que requereixen màxima seguretat i una gestió d’alarmes fàcil i ràpida. En definitiva, un sistema d’analítica de vídeo de gran envergadura per a instal·lacions complexes i per a clients exigents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *